VERZORGING EN RESTAURATIE VAN SCHILDERIJEN

Een schilderij kan van grote waarde zijn, zowel in materieel als in emotioneel opzicht. Daarom verdient een schilderij ook de zorg die het nodig heeft. Dit kan zijn in de vorm van een goede verzorging of restauratie.

De verzorging – oa. Schoonmaken van het schilderij, het verwijderen van vuil zoals nicotine, oudere vernislagen; het opnieuw vernissen; het strak spannen van het linnen, het (opnieuw) inramen. Helaas worden veel schilderijen behandeld met huismiddeltjes waardoor deze vaak ernstig beschadigen. Het proces van verval gaat vaak langzaam zodat men er aan gewend raakt en het van kwaad tot erger gaat. Een goede verzorging kan het ingrijpender restaureren voorkomen.

Het restaureren – Het schilderij is in verval geraakt door BV. uitdroging. Er is craquelé ontstaan en de schilfers laten los. Het doek vertoont deuken, gaten, scheuren of is zelfs verteerd. Het paneel kan getrokken zijn, op de lijmnaden gescheurd of aangetast zijn door houtworm.

Oude restauraties kunnen nagedonkerd zijn of op een te groot oppervlak zijn aangebracht. Uiteraard wordt elke behandeling voorafgegaan aan een grondig onderzoek naar de toestand van het schilderij, dit geldt ook voor het schoonmaken en of restauratie.

Het inschilderen (retoucheren mn. met olieverf) zal zo minimaal mogelijk gebeuren, tevens is het van belang dat de sfeer en toets van de kunstschilder gegarandeerd wordt. COR VAN GEFFEN heeft een eigen atelier.

Wij maken graag een afspraak met u om een en ander te bekijken, dit eerste onderzoek brengt geen kosten met zich mee.

De diverse mogelijkheden zijn: in en verkoop van schilderijen, deskundig advies, restauratie, reparatie (deuken, scheren ed.), verdoeken, inramen, opspannen, retoucheren (inschilderen), inlijsten, schoonmaken en vernissen.

INFO Tel. : 0411 675369 E-mail : cvgffart@xs4all.nl Web-site : www.corvangeffen.com